A Balaton
Bútorról

A 120 évet átívelő tudása, tapasztalata és tradíciói, valamint a fejlett technológia és magas szintű minőségellenőrzés a céget mára a régió egyik legkorszerűbb bútorgyártó üzemévé tette.

A Balaton Bútor szellemiségének lényege, hogy az életet stílusos környezetben élvezhetjük igazán.
A neves magyar, svéd, norvég, brit és német tervezők, valamint a kiváló asztalosmester gárda kreativitásának és szakértelmének köszönhetően a Balaton Bútor termékei elegánsan belesimulnak a hétköznapi enteriőrökbe, sokkal élvezetesebbé téve a munkát és a feltöltődést egyaránt.

A Balaton Bútor méltán népszerű termékei az 1900-as évektől napjainkig szinte családtagokként kísérték végig generációk mindennapjait. Időtálló hungarikumként ma is az izgalmas és igényes enteriőrök elmaradhatatlan kellékei.
A hagyományban és a mesterség iránti szenvedélyben gyökerező design az egyedülálló gyártási technológiával ötvözve megbízható és versenyképes partnerré avatja a céget.

A Balaton Bútor története egy apró, családias asztalosműhelyből indult, amelyet 1896-ban alapítottak Veszprémben. A céget a bakonyi bükkfa feldolgozására hozták létre az alapítók, és a gyár ma is a környék erdeiből származó faanyagot – főleg bükköt és tölgyet – használja fel termékei előállításához.

A Balaton Bútor nemcsak kiváló minőségű saját termékeket kínál, de gyártásra is befogad modelleket: ügyfelei számára, akik nem egyszer maguk is bútorgyártó cégek, kiemelkedő gyártástervezési és technológiai hátteret biztosít.
A Balaton Bútor termékei egész évben megtekinthetők a cég budapesti, miskolci és müncheni kiállítótermében.